Archief

Kom in de Kas volgend jaar in Honselersdijk

De 45ste editie van het evenement Kom in de Kas Westland is in 2023 aan de Harteveldlaan in Honselersdijk.

Op zaterdag 1 en zondag 2 april zetten kwekers in het gehele land de deuren van hun tuinbouwbedrijf open voor bezoekers. Op deze wijze willen zij op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met de innovatieve tuinbouwsector.

Honselersdijk is niet voor het eerst het decor van Kom in de Kas. In 2017 waren de tuinders aan de Bospolder gastheer en een jaar later die aan de Zwethlaan en de Broekpolderlaan. In 2009 was het evenement al eens in de Harteveldlaan, dit jaar was het langs de Middenzwet in Wateringen.

In Nederland wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat komt heel wat techniek en innovatie bij kijken. De automatisering, robotisering en technologie, het uitgangsmateriaal en de bijbehorende kennis die voor en door de Nederlandse tuinbouwproductiebedrijven zijn ontwikkeld, zijn wereldwijd toonaangevend en een belangrijk exportproduct op zich. In de hele glastuinbouwsector zijn ongeveer 250.000 mensen werkzaam.

Tijdens Kom in de Kas Westland is er van alles te beleven. De komende periode zal op de website van Kom in de Kas en via Facebook te zien zijn wat dat allemaal zal zijn.