Archief
WOS

WOS

Dee-Jay uit De Lier is ster op TikTok: 'Het liefst wil ik in uitverkochte theaters staan'

Dee-Jay Voogt (20) begon drie jaar geleden met TikTok, waar hij vrijwel dagelijks grappige filmpjes post. De filmpjes zitten boordevol zelfspot, waarin hij vooral de draak steekt met zijn handicap. Hij werd namelijk geboren met Cerebrale Parese.

Cerebrale Parese is een houdings- en bewegingsstoornis die ontstaat door een beschadiging aan de hersenen. Voor de 20-jarige Lierenaar betekent dit concreet dat met name praten en lopen lastiger zijn. Inmiddels heeft hij op TikTok al ruim 75 duizend volgers. En de views lopen al tot in de miljoenen.

Tekst gaat verder onder de video.

@deejayvoogt Ben een lopende s*ksbom😂😂😂😂 #foryou #foryoupage #deejayvoogt #voorjoupagina #voorjou #fyp #fypシ #vjp #tiktoknl #comedy #viral #lachen #humor ♬ origineel geluid - Deejayvoogt

"Heel veel mensen vragen: 'Ben jij een typetje?', maar ik ben het echt", zegt Dee-Jay in de WOS-talkshow Aan Tafel. Hij begon in 2020 met TikTok. "In het begin was het nog wel: wie is die gozer? Maar na een jaar begon ik bekender te worden. Dat vond ik heel bizar om mee te maken."

"Af en toe" wordt Dee-Jay ook wel herkend als hij door het Westland loopt. "Ik moet heel eerlijk zeggen: als iemand zegt 'hé Dee-Jay', dan moet ik wel even wennen dat ze het tegen mij hebben."

Op straat hoort Dee-Jay wel eens dat hij de zoon van André van Duin zou zijn. Soms wordt dat ook als een belediging gebruikt. "Maar dat is de grootste komiek van Nederland. Ik beschouw het als een compliment."

Toekomstdromen

Met inmiddels ruim 77.000 volgers op TikTok is Dee-Jay al flink populair. Maar toekomstdromen heeft hij nog wel. "Het liefst zou ik een theater staan. Iedere dag uitverkochte zalen." Hij zou dan comedy willen maken. "En eind dit jaar wil ik de 100.000 volgers behalen op TikTok."

@deejayvoogt De weerman van het Westland. #foryou #foryoupage #deejayvoogt #comedy #viral #voorjou #voorjoupagina #tiktoknl #fyp #fypシ #vjp #weerman ♬ origineel geluid - Deejayvoogt

Het hele gesprek met Dee-Jay Voogt zie je vanaf vrijdagavond 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.