Archief
WOS

Wielerdag Monster op losse schroeven door kaalplukken bankrekening

Criminelen hebben op slinkse wijze de bankrekening van de organisatie van de Wielerdag van Monster leeggetrokken. Bestuurslid Ton van Spronsen is nog steeds ontredderd en kijkt nu wat hij kan doen om de wielerronde toch door te laten gaan.

Van Spronsen werd opgelicht door criminelen die zich voordeden als medewerkers van de bank. Die plukten vervolgens de rekening kaal. "Ik heb direct aangifte bij de politie gedaan. Maar de daders zijn in dergelijke gevallen moeilijk te achterhalen", vertelt Van Spronsen. "Het politieonderzoek loopt nog. Ook is de bank bezig met een rapport, omdat wij een aanvraag hebben gedaan om schadeloos gesteld te worden. We wachten nog op de uitslag."

Tekst gaat verder onder de video.

Crowdfunding en sponsoring

Van Spronsen vindt het verschrikkelijk dat het doorgaan van de Wielerdag van Monster nu op losse schroeven staat. Hij hoopt dat er burgers en bedrijven zijn die bij kunnen springen om de organisatie niet in gevaar te brengen. "Het gestolen bedrag van 5.800 euro is een enorme aderlating voor de organisatie van de 60ste Wielerdag van Monster. We kijken nu op welke manier we budget genoeg hebben om de organisatie toch mogelijk te maken. We hopen dat sponsors helpen om voldoende geld bij elkaar te krijgen. Aan de andere kant vragen we ook hulp van burgers. We denken dan een crowdfundingactie. Een neef van mij wil die gaan opzetten. De website voor de actie willen we binnenkort lanceren. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken."

Bekijk een verslag van de wielerronde van Monster van vorig jaar: