Archief
WOS

Wielerronde Monster terug op de kalender

De wielerronde van Monster wordt dit jaar weer georganiseerd, maar vanzelfsprekend is dat allerminst.

De afgelopen twee jaar hield de coronapandemie overal de lokale wielerkoersen tegen. Maar Monster had te maken met een tweede probleem: er was geen bestuur meer. Het oude bestuur had er al behoorlijk wat jaartjes op zitten en stopte er daarom mee. Opvolging was echter niet voorhanden. In 2021 stond de wedstrijd daarom op voorhand al niet op de kalender.

Inmiddels is er een oplossing gevonden: Stefan Kanters is de nieuwe voorzitter. Hij was eerder ook al bij de wedstrijd betrokken. "M'n hart bloedde eigenlijk een beetje, omdat ik merkte dat het stillag. Als de handschoen niet zou worden opgepakt, dan was er geen Ronde van Monster meer. Daar kreeg ik moeite mee", aldus Kanters in gesprek met WOS Sport. Hij neemt de organisatie in elk geval dit jaar op zich en waarschijnlijk ook volgend jaar. Oud-voorzitter Ton van Spronsen helpt hem daarbij, maar er zijn nog wel meer handjes nodig.

Beluister het hele gesprek met Stefan Kanters:

Zoals in 2020 al de bedoeling was, is het parcours dit jaar weer in het centrum van Monster. In voorgaande jaren werd uitgeweken naar bedrijventerrein Vlotlaan. Dit jaar is de wedstrijd op woensdag 13 juli. Het programma begint 's middags met de nieuwelingen meisjes en de elite-vrouwen. Er is een Dikke Banden Race en ook de regiorenners A en B maken hun opwachting. "Dat is al heel wat om neer te zetten", vindt de nieuwe voorzitter. "Als ik in mijn hart kijk, dan willen we ook 's avonds nog wat op het Kerkplein doen. Maar dat is afhankelijk van de sponsoren."

De organisatie noemde de eigen ronde in het verleden gekscherend 'Parijs-Roubaix van het Westland'. "Het is minstens de Ronde van Vlaanderen met die steentjes (kasseien, red.)", zegt Kanters, die zowel de Ronde van Monster als de amateureditie van 'Vlaanderens Mooiste' reed. "Dat stuk bij de kerk is heftig voor je rug."