Archief
Livestream Valto

Livestream Valto

Valto koerst af op titel, misstap zonder gevolgen Ondo

De korfballers van Valto lijken probleemloos op weg naar de titel in de overgangsklasse D. Zaterdagavond won de ploeg eenvoudig van Vriendenschaar. Volgende week kan het kampioenschap al worden gevierd.

Het was in De Lier een overtuigende zege van Valto. Normaal hebben de Westlanders het een stuk moeilijker tegen de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam, maar nu werd de wedstrijd al snel beslist. Valto liep via 7-1 uit maar een 16-7 ruststand. Na de rust was het wederom Valto dat goed begon. Vriendenschaar kon geen vuist meer maken en Valto bleef maar door scoren. Eindstand: 31-12.

Valto is inmiddels elf wedstrijden zonder puntenverlies en met nog drie duels te gaan is de voorsprong op achtervolger Die Haghe opgelopen tot vijf punten. Als Valto volgende week uit bij Tilburg wint, dan is de titel binnen.

Nederlaag Ondo in titelstrijd

Streekgenoot Ondo strijdt in de eerste klasse eveneens voor de titel, maar beging in dat verband een misstap tegen laagvlieger Weidevogels. De 's-Gravenzanders verloren met 30-24.

Desondanks blijft de achterstand op koploper Excelsior slechts één punt. De Delftenaren verloren zelf ook, met 18-22 van nummer 3 Kinderdijk. Volgende week neemt Ondo het in eigen huis op tegen Excelsior en heeft het de kans om de koppositie over te nemen.

In diezelfde klasse won ckc Maassluis knap van het hoger geklasseerde Albatros: 11-13./

Alle uitslagen

Overgangsklasse D
Valto - Vriendenschaar 31-12

Eerste klasse G
Weidevogels - Ondo 30-24
Albatros - Maassluis 11-13

Tweede klasse G
ODO - Erasmus 15-15
ADO - Dijkvogels 11-16