HV Westland

HV Westland

Heren HV Westland hekkensluiter na nieuwe nederlaag

De heren van HV Wesltand hebben in de tweede klasse opnieuw een nederlaag geleden. Ondanks dat de Naaldwijkers twee keer op voorsprong kwamen, won Pollux op De Hoge Bomen met 3-5.

Het was weer de eerste wedstrijd op het veld na een traditioneel lange winterstop. In Naaldwijk kwam Pollux snel op een 0-1 voorsprong in het eerste kwart en ook in het tweede kwart waren de Vlaardingers de betere ploeg. Toch was bij de eerste de beste mogelijkheid - aan het einde van het tweede kwart - raak. Sjoerd Groenewegen maakte de gelijkmaker.

Na de rust ging het meer gelijk op en kwam HV Westland zelfs op 2-1, maar vrijwel direct daarna kwam Pollux weer terug. Vijf minuten voor het einde van het derde kwart hadden de Naaldwijkers opnieuw een voorsprong te pakken - Auke van de Beek scoorde na lang blessureleed -, maar ook nu maakten de Vlaardingers gelijk. In het laatste gedeelte van de wedstrijd scoorde Pollux nog twee keer en werd het dus 3-5.

Concurrent DES speelde zondagmiddag gelijk en komt daardoor in punten op gelijke hoogte met HV Westland. Daardoor staan de ploegen samen op de laatste plaats.

Dames winnen wel

De dames van HV Westland wonnen met 3-1 van Gouda en namen daarmee revanche op de nederlaag eerder dit seizoen. HV Westland en Berkel-Rodenrijs, de tegenstander van volgende week, gaan samen aan de leiding.