Archief
WOS

WOS

Eendenburcht voor kwart miljoen euro verkocht

De islamitische vereniging ICCW in Wateringen heeft 250.000 euro betaald voor gebouw De Eendenburcht. Op die plek wil de vereniging een moskee bouwen.

Wethouder Ferwerda schrijft in antwoord op vragen van de fractie van LPF Westland, dat het bedrag overeenkomt met de prijs die de gemeente hanteerde bij de openbare verkoop van De Eendenburcht eind 2021. Onder druk van de gemeenteraad werden vorig jaar toch weer de gesprekken met het Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen (ICCW) geopend wat heeft geleid tot de verkoop.

De vereniging heeft het kadastrale perceel aan de Harry Hoekstraat gekocht, waarop het gebouw staat. Dat betreft, aldus de wethouder, "de footprint van het opstal tot anderhalve meter uit de gevel om glasbewassing en onderhoud aan de buitenzijde mogelijk te maken, een deel tot drie meter uit de gevel bij de ingang dat verhard is voor fietsenstalling en een voetpad, breed genoeg voor mindervaliden, met het openbaar gebied."

Ferwerda ontkent de suggestie van de LPF, dat andere potentiële kopers niet de gelegenheid hebben gehad om ook een bod te doen. Na de publicatie van het voorgenomen besluit tot verkoop stond voor andere serieuze gegadigden de mogelijkheid open zich kenbaar te maken, schrijft de wethouder. "Iedereen die zich met interesse in het pand bij de gemeente meldde, kreeg een volledige uitleg over de rechtsmogelijkheden die voor hen openstonden en hoe ze deze konden benutten."