Archief
Signbiblio

Al twintig aanmeldingen voor Popimpuls

Er hebben zich al twintig jonge muzikanten aangemeld voor het project Popimpuls. Dat laat Joerie Olierook, een van de initiatiefnemers, weten in de WOS-talkshow Aan Tafel.

Westlands Popcentrum Nederland Drie en Muziekcentrum Westland willen bandjes en jonge muzikanten de mogelijkheid geven elkaar te ontmoeten en samen te spelen. Het idee ontstond vorig jaar, aan het einde van de coronacrisis. Olierook trad met zijn band Rocksville op in Nederland Drie en had daarvoor ook wat jongeren uitgenodigd. "Door corona waren die al twee jaar niet bij een concert geweest, die waren 18. Ze zeiden: 'wat leuk om eindelijk van de zolder af te zijn en ik zou het heel leuk vinden om met iemand samen te spelen'." Die mogelijkheden waren er echter amper.

Zo ontstond dus Popimpuls, dat binnenkort gaat beginnen. "Het idee is niet om elkaar te ontmoeten, maar we willen ook kijken of we ze aan het spelen kunnen krijgen. Als de muzikanten elkaar gevonden hebben, kunnen ze de komende tijd onder begeleiding van een bandcoach repeteren in Muziekcentrum Westland."

Twintig aanmeldingen

Het project richt zich op jongeren van 12 tot en met 30 jaar. "We hebben nu twintig aanmeldingen, waarvan de helft rockchicks", aldus Olierook. "Met die twintig hebben we er nu al genoeg om groepen te maken. Maar komen er nog twintig bij, ook goed. Hoe meer zielen hoe meer vreugd."

Het maakt niet uit hoe goed de jongeren met muziek zijn. "Wat we gaan doen, als jij maar één jaar gitaar speelt, dan ga je met een drummer die ook pas één jaar bezig is de komende tijd lekker aanklooien. En zelf je weg vinden en mensen om je heen vinden met wie je dat wilt doen."

Meer over Popimpuls zie je vanaf vrijdagavond 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland