Archief
Google Streetview

Google Streetview

Nieuw project voor jonge Westlandse muzikanten

Jonge Westlandse muzikanten kunnen binnenkort gaan deelnemen aan een nieuw project: 'Popimpuls'. Het is gericht op de leeftijdsgroep van 12 tot 20 jaar en kosteloos.

Dit project is een initiatief van het Westlands Popcentrum Nederland Drie (NL3) in samenwerking met Muziekcentrum Westland (MCW). Reden: het lijkt erop dat het aanbod aan bandjes en de mogelijkheden elkaar te ontmoeten en samen te spelen de laatste jaren opdroogt. Het doel van 'Popimpuls' is de onderlinge kennismaking en het netwerk van jonge Westlandse muzikanten te stimuleren. Roy van der Steen, voorzitter van NL3, zegt: "Van jonge muzikanten horen wij dat ze wel samen willen spelen, maar dat het lastig blijkt gelijkgezinde muzikanten te ontmoeten. En zeker sinds corona is het kennelijk moeilijk van de zolder te komen."

Bandcoach

Van medio maart tot juni komt er een reeks activiteiten. Enthousiaste muzikanten krijgen een duwtje in de rug door ze onder begeleiding van een bandcoach met elkaar te laten repeteren in Muziekcentrum Westland aan de Verdilaan in Naaldwijk. Het project wordt afgesloten met optredens op het podium van Nederland Drie in Wateringen.

Joeri Olierook, projectleider en bassist van de band Rocksville: "Als jongeren met gelijkgestemden musiceren, bouwen ze vrij snel een netwerk op. Maar die eerste stap is vaak moeilijk. Ervaren muzikanten weten echter, dat je vaak meer dan twintig jaar plezier van zo'n netwerk hebt!"

Geïnteresseerde muzikanten kunnen zich aanmelden via www.popimpuls.nl of een mail sturen naar: aanmelden@popimpuls.nl (met vermelding van je leeftijd en welk instrument je bespeelt).