Archief
World Horti Center

Vijf jaar World Horti Center: terugkijken op hoogtepunten

Koningin Máxima opende op 7 maart 2018 het World Horti Center in Naaldwijk. Het kennis- en innovatiecentrum beleefde een wereldwijde primeur met bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen onder één dak.

Deze week is het dus vijf jaar na de opening. Het World Horti Center (WHC) kijkt bij het jubileum terug naar een aantal hoogtepunten. Zo opende in 2021 na maanden van renovatie van de eerste verdieping het I-Grow paviljoen, met een ruimte waar 360° films vertoond worden. Het paviljoen is een samenwerking tussen topbedrijven in indoor farming. Later volgde het Cultivation for Compounds paviljoen dat is gericht op het verbouwen van cannabis voor specifieke inhoudsstoffen. Komend jaar gaan er meer paviljoens open.

Tekst gaat verder onder de video.

Een recent hoogtepunt was de allereerste Talentweek inclusief een arbeidsmarkt die het WHC in februari organiseerde. Tegenwoordig werken zo'n 1200 leerlingen van Lentiz MBO Westland in hun vakschool aan oplossingen voor de toekomst. Buitenlandse bezoekers zijn altijd verbaasd om te zien hoe studenten, bedrijfsleven en onderzoek samenwerken in het gebouw.

Het World Horti Center organiseert evenementen voor allerlei groepen, van groot tot klein. Meer dan 150.000 bezoekers uit 165 landen vonden de afgelopen vijf jaar hun weg naar World Horti Center. Van delegaties op hoog niveau tot studenten, investeerders en presidenten. De komende tijd rolt het WHC het vijfjarig-jubileumprogramma uit met verschillende activiteiten voor partners en consumenten.