Archief
WOS

Eerste Westlandse banenmarkt in World Horti Center

In het World Horti Center (WHC) in Naaldwijk wordt komende donderdag de eerste Westlandse banenmarkt gehouden. Bijna negentig bedrijven uit verschillende sectoren zijn aanwezig.

De banenmarkt wordt gehouden vanwege het grote aantal bedrijven dat momenteel nieuwe werknemers zoekt. "We zien dat er veel banen worden aangeboden. Bedrijven zoeken allemaal wel mensen", weet ook communicatiespecialist Mario Nederpelt namens het WHC in het WOS-programma Plus Radio. "Toen dachten wij laten we dan als World Horti Center dat podium pakken en - volgens ons - de eerste Westlandse banenmarkt organiseren. Want voor zover wij weten, is die er nog niet."

"Om precies te zijn hebben we 86 bedrijven in huis. Dat is uit allerlei sectoren", vervolgt Nederpelt. "Uiteraard glastuinbouw gerelateerd, want dat heeft met ons pand te maken. Maar we hebben ook zorg, kinderopvang, techniek, handel, retail. Er komt van alles voorbij." Op die manier wordt er zo'n breed mogelijk aanbod gecreëerd. "Stel je komt bij ons naar binnen, omdat je iets wil zien over zorg, dan zie je automatisch al die andere bedrijven en die kruisbestuiving is heel leuk."

De bedrijven hebben niet alleen banen beschikbaar, maar ook stageplaatsen voor mbo, hbo en wo-studenten.

Beluister het hele gesprek met Mario Nederpelt:

Westlandse Talentweek

De banenmarkt is onderdeel van de Westlandse Talentweek, die duurt van maandag 6 tot vrijdag 10 februari. Nederpelt: "Maandag en dinsdag organiseren we ideation challenges voor ISW-leerlingen. Havo- en vwo-leerlingen gaan dan aan de slag met een vraagstuk vanuit een bedrijf en daar gaan ze dan een oplossing voor verzinnen. Woensdag hebben we een mbo-opleidingenmarkt, in samenwerking met MBO Westland. Op vrijdag gaan we tours doen voor basisschoolleerlingen. Die nemen we mee door het pand en meer vertellen over de glastuinbouw."

De banenmarkt is donderdag 9 februari van 13.00 tot 17.00 uur in het World Horti Center aan de Europa 1 in Naaldwijk. Inschrijven kan via de website, maar is niet verplicht.