Archief
WOS

WOS

Kansrijke locaties in beeld voor flexwoningen in Westland

De gemeente Westland doet verder onderzoek naar vier locaties in Monster, Kwintsheul, Naaldwijk en Wateringen om daar flexwoningen te plaatsen. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd.

Het gaat om terreinen aan de Poeldijkseweg in Monster, de Heulweg 36D in Kwintsheul, de Opstalweg 7 in Naaldwijk en de Poeldijkseweg 33 in Wateringen. Na eerder bureauonderzoek zijn die bestempeld als locaties met potentie. Nu wordt er onderzoek op de locaties zelf gedaan om te kijken of ze daadwerkelijk geschikt zijn om flexwoningen neer te zetten en zo ja, hoeveel. Naar aanleiding daarvan gaat de gemeente in gesprek met omwonenden. Die zijn al per brief geïnformeerd over het onderzoek.

Westland wil snel - uiterlijk in september dit jaar - flexwoningen neerzetten om starters, spoedzoekers en statushouders onderdak te bieden. "We hebben 38 woonunits in voorraad", vertelt wethouder Barend Rombout. "Maar het is niet zo dat we die door vieren delen. Per locatie kijken we hoeveel woningen we er plaatsen."

De gemeente wil overigens nog meer flexwoningen plaatsen en ook daarvoor heeft zij locaties op het oog. "Maar dat is nog in een pre-stadium", aldus Rombout.