Archief
Paul Vis

Neso Saponjic nieuwe hoofdtrainer heren Quintus

Neso Saponjic is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van de herenselectie bij handbalvereniging Quintus. Hij is de opvolger van Ruben Schelbert, die na één seizoen afscheid neemt.

Saponjic is geen onbekende binnen de Heulse vereniging. Hij was enige tijd betrokken bij de damesselectie, als assistent van eerst Alex Curescu en later René Zwinkels. De afgelopen jaren was Saponjic hoofd jeugdopleidingen, jongens, voor de A-, B- en C-selectieteams. Dit naar tevredenheid van de club.

"De ambitie, gedrevenheid en kennis van Neso passen heel goed in het plan van Quintus om de volledige herenlijn op het hoogste niveau te laten spelen", zo staat in een verklaring van Quintus. "Neso kent natuurlijk de jeugdspelers en blijft ze begeleiden in het doorstromen naar de herenselectie. Deze rol zal hij naast het coachen en trainen van de herenselectie blijven oppakken."

Saponjic is geboren en opgegroeid in het voormalig Joegoslavië. Op zijn twintigste ontvluchtte hij het door oorlogen geteisterde land en kwam hij in Nederland terecht.