Archief
KNSB/Shapevisions

KNSB/Shapevisions

Kay Huisman: 'WK volgend jaar in Ahoy is hoofddoel'

Voor shorttracker Kay Huisman zit het seizoen erop. Komend weekend is in Seoul het WK, maar daarvoor is de 25-jarige Monsternaar niet geselecteerd. Nu gaat zijn blik op de volgende winter.

Het afgelopen seizoen begon goed, maar verliep daarna wel wat wisselvallig. "Ik plaatste me mooi voor de wereldbekers en heb ze - met ups en downs - ook allemaal gereden", blikt hij terug in gesprek met WOS Sport. "Maar helaas richting het einde van het seizoen heb ik niet de vorm kunnen behouden zoals ik dat had gewild."

In december werd Huisman ziek, waardoor hij niet op de toppen van zijn kunnen presteerde. Ook daarna had de Westlander nog wat last van de naweeën. "Ik heb best wel lang nodig gehad om weer op kracht te komen. Ik ben wel flink ziek geweest. De vijfde wereldbeker verliep daarom ook nog moeizaam. De zesde wereldbeker voelde ik me wel weer sterk, maar liep het niet heel lekker."

Huisman kijkt tevreden terug op de zilveren medaille die hij halverwege december haalde met de aflossingsploeg bij de wereldbekerwedstrijd in Kazachstan. "Daar heb ik ook individueel mijn beste resultaten gehaald. Maar het mooiste hoogtepunt was het rijden in een uitverkocht Dordrecht."

WK in Ahoy

"Ik ga nu eerst even ontspannen, bijkomen. En dan gaan we weer rustig opbouwen naar volgend jaar", kijkt Huisman alvast vooruit. "Volgend jaar is het WK in Ahoy. Dat wordt het hoofddoel."

Met de Winterspelen van 2026 in Milaan is de Monsternaar nog niet bezig. "Ik richt me nu op zoveel mogelijk progressie boeken in de komende jaren. En dan zien we dan wel hoe het ervoor staat."

Beluister het hele gesprek met Kay Huisman: