Archief
WOS

WOS

Groen licht voor centrumplan Honselersdijk

Na een lange draagtijd gaat het er nu echt van komen: het centrumplan van Honselersdijk kan worden uitgevoerd. De behandeling van het voorstel in de Westlandse gemeenteraad op 22 maart is een formaliteit.

Dinsdagavond heeft de raadscommissie Ruimte het voorstel van het etiket 'hamerstuk' voorzien. Alle fracties willen dat het plan zo snel mogelijk wordt uitgevoerd.

Belangrijkste elementen zijn de nieuwbouw en gedeeltelijke renovatie van basisschool De Hoeksteen èn de realisatie van het Huis van de Buurt in Honselersdijk. In dat Huis van de Buurt krijgen de Honselse vestigingen van Vitis Welzijn, Bibliotheek Westland en kinderopvang Kwest hun nieuwe onderdak.

Maatschappelijke functies

Al in december 2015 werd de grondexploitatie door de raad vastgesteld. Aanvankelijk zou de supermarkt aan de Dijkstraat vergroot worden. Maar toen de (nieuwe) exploitant daarvan afzag, werd in het bestemmingsplan gekozen voor de vestiging van meerdere maatschappelijke functies naast de deels te vernieuwen basisschool.

Inmiddels is De Voorhofkerk aan de Dijkstraat en de pastorie aan de Fazantlaan gesloopt. Op 13 december 2022 is het bestemmingsplan Centrum Honselersdijk onherroepelijk in werking getreden. De aanvraag omgevingsvergunning ten behoeve van de bouw van het Huis van de Buurt is nu in voorbereiding. Volgens het college van burgemeester en wethouders kan na 22 maart direct begonnen worden met de aanbesteding van de bouw van het Huis van de Buurt.