Archief
HV Westland

HV Westland

Dames HV Westland klaar voor tweede seizoenshelft: 'Minimaal promotie halen'

De hockeydames van HV Westland beginnen zondag na een winterstop van enkele maanden aan de tweede helft van de competitie. De ploeg is halverwege gedeeld koploper. "Het kampioenschap zou de kers op de taart zijn."

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is in elk geval goed. "We hebben een zaalcompetitie achter de rug, waarin we kampioen zijn geworden", blikt trainer Kai Been terug in WOS Sport. "Daarna nog een trainingskamp in Valencia en we hebben een aantal oefenwedstrijden gespeeld. We zijn er klaar voor."

HV Westland degradeerde afgelopen zomer uit de eerste klasse, maar wil daar weer naar terug. "Het doel is minimaal promotie halen. Dus dat is bij de beste twee eindigen. En dan zou een kampioenschap de kers op de taart zijn. Maar promotie is het belangrijkste", aldus Been.

Koploper

Wat dat betreft zijn de Naaldwijksen alvast goed op weg. Na elf wedstrijden (acht keer winst, één gelijkspel en twee nederlagen) staat HV Westland samen met Berkel-Rodenrijs bovenaan. Zondag is op sportpark De Hoge Bomen Gouda de tegenstander. "We hebben wat goed te maken. De uitwedstrijd was onze eerste wedstrijd van het seizoen en daar hebben we ons verslikt." Gouda won toen met 1-0. "Wij moeten nu orde op zaken stellen."

Vóór de wedstrijd tegen Gouda komt HV Westland ook nog in actie voor de beker. Vrijdagavond spelen de dames van Been tegen eersteklasser Groen-Geel.

Beluister het hele gesprek met Kai Been:

Heren bezig aan moeizaam seizoen

De herenselectie van HV Westland vergaat het dit seizoen een stuk lastiger. Doel van trainer Kim-Patrick Dikmoet was bij de start om de top 4 te behalen. Maar met slechts één overwinning en twee gelijke spelen heeft zijn ploeg vijf punten. Daarmee staat het op de een-na-laatste plaats. Zondag is in Naaldwijk de nummer 7 Pollux de tegenstander.