KMD ruim langs Quick Steps, Westlandia-zondag wint na strafschoppen

KMD heeft in het Haaglanden Voetbal Toernooi een ruime zege geboekt op Quick Steps. De Wateringers wonnen in eigen huis met liefst 8-1.

Die score was vooral te danken aan een productieve tweede helft. Na 45 minuten was de stand, dankzij doelpunten van Jesse de Waard en Jules Maring, slechts 2-0. In de tweede helft schroefden de broers Haghighat de score samen flink op. Sam en Cyrus scoorden beiden een hattrick. Na de 3-0 - vlak na rust - maakte Quick Steps overigens nog wel de eretreffer.

KMD komt uit in de zogenoemde Halve Maan Cup, voor derde- en vierdeklassers. Zowel Westlandia-zondag als -zaterdag kwam dinsdagavond in actie voor de Sir Winston Cup, waarin hoger spelende ploegen acteren. Het zondagelftal speelde thuis tegen Forum Sport. Daar was de stand bij rust 1-1 (doelpunt Hidde van der Arend). In de tweede helft kwamen de gasten op een 3-1 voorsprong, maar dankzij goals van Jeremy van Uunen en Desley Bransen kwam het uiteindelijk aan op strafschoppen. Die namen de Naaldwijkers beter en daarmee is Westlandia door.

Westlandia-zaterdag ging met 2-1 onderuit bij RKAVV, een competitiegenoot van het zondagelftal. Tim van der Voort was trefzeker voor de groen-witten.

Excelsior Maassluis won in de VoetbalRijnmond Cup met 4-0 van RVVH.