Archief
WOS

WOS

Iraakse vrouwen onderweg naar Engeland verstopt onder stapel dekens

Een 27-jarige man uit Roemeniƫ is bij een controle door de Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland aangehouden voor mensensmokkel. De man had drie Iraakse vrouwen in zijn bestelbus verstopt. Zij lagen onder een stapel dekens.

De man wilde afgelopen vrijdag de oversteek maken naar Engeland, maar werd tegengehouden voordat hij de boot op kon rijden. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee deze maandag.

Tijdens de controle bleek dat de achterdeur van de bestelbus niet open kon en de zijdeur slechts gedeeltelijk. De marechaussees zagen daarna achterin de bus een stapel dekens liggen. Daarin lagen de drie vrouwen. De chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel, de vrouwen zijn opgevangen en zullen het vreemdelingentraject in gaan.

Hangend onder vrachtwagen

Diezelfde avond pakte de Marechaussee twee minderjarige Marokkaanse jongens op die onder een vrachtwagen hingen. Op die manier probeerden zij illegaal de ferry in te komen. Later werd nog een derde Marokkaanse man aangetroffen die over het terrein van de ferrydienst liep, op zoek naar een mogelijkheid om aan boord van de ferry te komen. Hij viel op omdat hij geen veiligheidsvest droeg. Toen hij werd aangesproken, gaf hij aan naar Engeland te willen omdat zijn gezin daar zit.