Archief
Omroep West

Omroep West

Acht ton voor digitalisering in glastuinbouw

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag trekt 825.000 euro uit om de digitalisering in de glastuinbouw te versnellen. Het geld gaat naar twee projecten van de gemeente Westland.

Het eerste project is RoboCrops Vliegende Start, dat wordt gehouden bij Tomatoworld in Honselersdijk. Hier is inmiddels twee jaar een fieldlab op het gebied van datagedreven teelt. Tech- en teeltbedrijven worden in dit project bij elkaar gebracht om samen succesvol te innoveren. Zij kunnen oplossingen testen in een realistische omgeving en leren van elkaars ervaringen. Dankzij de bijdrage van de MRDH kan het kan uitbreiden en de 5G-opstelling ontvangen.

In het andere project, genaamd Do IoT (Delft on Internet of Things) voor de glastuinbouw worden 5G test- en experimenteerfaciliteiten gebouwd in Robohouse en Tomatoworld. Het project versnelt digitale innovatie in de tuinbouwsector door mkb-bedrijven te helpen met het ontwikkelen, testen en demonstreren van innovatieve systemen, zoals robots en drones, die zonder hoogwaardige mobiele dataverbindingen, zoals 5G, niet mogelijk zijn.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland