Archief
WOS

WOS

Suzan begon kledingcirkel in het Westland

Suzan Mastebroek uit Naaldwijk is een kledingcirkel gestart. Binnen de kledingcirkel kunnen mensen deur-aan-deur kleding met elkaar ruilen.

De Westlandse kledingcirkel heeft inmiddels al vijftien leden, vertelt Suzan in WOS-talkshow Aan Tafel. Het idee van een kledingcirkel is dat er een tas met tweedehandskleding langs de deuren van de leden gaat. Je haalt de kleding eruit die je leuk vindt en doet er vervolgens eigen kleding in waar je afscheid van wilt nemen. Daarna breng je de tas weer naar de volgende in de cirkel.

Tijdens de eerste coronalockdown was het niet meer mogelijk om zogeheten kledingruilfeestjes te organiseren. Toen ontstond het initiatief voor de, coronaproof, kledingcirkels. In Nederland zijn er inmiddels al 410 kledingcirkels actief, met in totaal ongeveer 15.000 deelnemers.

Volgens Suzan zijn kledingcirkels niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de sociale contacten: “Je komt op deze manier veel meer in contact met mensen in je omgeving. Ook ontmoet je gelijkgestemden, die ook bezig zijn met duurzaamheid.”

Het complete verhaal over de kledingcirkel van Suzan hoor je in de WOS-talkshow Aan Tafel. De uitzending is vanaf vrijdagavond 18.00 uur te zien op WOS TV en daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Naaldwijk