Archief
WOS

'Spookvoertuigen' achtergelaten in Hoek van Holland, wie doet dat?

Regelmatig staan er wekenlang auto's zonder nummerplaten geparkeerd voor het parkeerterrein van de ferry naar Engeland. Hoe kan dat?

Het is bij Jeroen Gerritsen, wijkagent in Hoek van Holland, een bekend fenomeen. "Het zijn spookvoertuigen die meestal zijn achtergelaten door Engelse toeristen. Wij worden daarvan op de hoogte gesteld door Stena Line. Het enige dat wij kunnen doen, is proberen de eigenaar te achterhalen. Lukt dat niet, dan plakken wij daar een wrakkensticker op om de eigenaar in de gelegenheid te stellen contact met ons op te nemen. Doet zij dat niet, dan worden de auto's opgehaald en vernietigd. Jaarlijks worden op die manier meerdere auto's verwijderd in Hoek van Holland."

Procedure

Er wordt pas tot verwijdering van het voertuig overgegaan, nadat de overtreder schriftelijk is gewaarschuwd en gedurende vier weken alsnog in de gelegenheid is gesteld om aan de overtreding een einde te maken. Verwijderde auto's zullen gedurende drie maanden ter beschikking worden gehouden voor de eigenaar, voordat deze worden vernietigd of in eigendom worden overgedragen aan derden.

WOS