Archief
WOS

WOS

Samen kijken naar Jutta Leerdam bij WK Afstanden

Schaatsliefhebbers kunnen in het weekend van 4 en 5 maart in het Westlands Schaatsmuseum met een groep kijken naar de WK Afstanden. Mogelijk zien ze dan Jutta Leerdam de 1.000 meter winnen.

Op beide middagen wordt een groot televisiescherm neergezet, waarop het schaatstoernooi te zien is. Het museum heeft zowel zaterdag als zondag plek voor dertig belangstellenden. Aanmelden is verplicht via info@westlands-schaatsmuseum.nl en kost 2,50 euro.

Leerdam is dit jaar de koningin van de 1.000 meter. Zij won die afstand bij vijf van de zes wereldbekerwedstrijden. De 1.000 meter wordt bij de WK Afstanden in Thialf gereden op zaterdagmiddag. Op zondag komt Leerdam eveneens in actie op de 1.500 meter. "Het bestuur van het Westlands Schaatsmuseum wil haar, weliswaar virtueel en op afstand, aanmoedigen en biedt u de gelegenheid dit samen met hen te doen", zo is te lezen in een persbericht.

In het schaatsmuseum is momenteel de tentoonstelling Van Wim tot Jutta te zien. Deze staat in het teken van de 's-Gravenzandse schaatshelden Wim van der Voort en Jutta Leerdam. Het museum is gevestigd aan de Parallelweg 43 in 's-Gravenzande.