Archief
Omroep West

Omroep West

Wervelende dansshows voor Jade en de strijd tegen kanker

Bijna alle dansers van dansstudio Dance Innovation dansen met hart en ziel een voorstelling voor hun maatje Jade.

De 15-jarige Jade worstelt sinds anderhalf jaar met kanker. De Westlandse dansschool waar ze al vanaf jonge leeftijd danst, heeft zondag drie dansshows gegeven om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum. Dat is het ziekenhuis waar ook Jade behandeld wordt tegen haar kanker.

"We wilden in ieder geval iets doen", zegt Anouk Nederpel van de dansschool tegen mediapartner Omroep West. Het idee van de show begon klein. "Omdat Jade al een tijd niet echt mee kan dansen, dachten we een showtje voor haar en haar familie te geven. Maar omdat de familie nauw verbonden is aan het Prinses Maxima Centrum door de behandelingen van Jade, ontstond de gedachte om meer mensen uit te nodigen en zo geld in te zamelen voor het kinderkankercentrum."

En van één show werden het er drie, waar Jade zichtbaar van genoot. Alle leeftijden wervelden over het podium van de Theaterloods in Naaldwijk, die de zaal gratis ter beschikking had gesteld. Alle drie de voorstellingen waren uitverkocht met Jade en haar familie op de VIP-plaatsen.

De dansvoorstelling is voor Jade en haar ouders een welkome afleiding. Niet alleen voor Jade is de situatie zwaar met inmiddels vierhonderd chemomomenten en 28 bestralingen achter de rug, maar ook haar ouders hebben het zwaar. Haar vader startte in januari nog een petitie om te pleiten voor een financieel vangnet voor de ouders van ernstig zieke en terminale kinderen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland