Archief
Regio 15

Regio 15

Proteststickers bedekken Westlandse verkeersborden

Op diverse rotondes en verkeersborden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag stickers met politiek geladen leuzen geplakt. Het is onbekend welke organisatie verantwoordelijk is voor deze actie.

Op de stickers is een omgekeerde Nederlandse vlag afgebeeld, met in het midden de leus 'Stem ze weg'. Volgens de gemeente Westland gaat het tot nu toe om tientallen getroffen verkeersborden. Zo werden onder meer borden van de rotonde van de kruising tussen de Emmastraat en de Havenstraat in Monster bestickerd en ook diverse verkeersborden aan de Burgemeester Elsenweg.

Zowel de gemeente Westland als de provincie Zuid-Holland ging zaterdag aan de slag met het verwijderen van de stickers. De gemeente Westland is van plan aangifte te doen bij de politie, omdat het verwijderen van de stickers bij sommige borden aanzienlijke schade veroorzaakt.

Regio 15

De provincie Zuid-Holland geeft aan dat zij de stickers laat zitten, als het verwijderen ervan voor te veel schade zorgt. De provincie meldt ook dat de prioriteit ligt bij het verwijderen van stickers waarbij de verkeersveiligheid in het geding is. Dat geldt eveneens bij de verwijdering door de gemeente Westland.

Categorieen:
Nieuws 112 Politiek Westland