Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 7: Westlandia-zondag ziet sterkhouders verlengen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Voetbal - De zondagselectie van Westlandia voor volgend seizoen krijgt steeds meer vorm. Dinand Kuhn, Baric Koc, Brandan Vreede en Tim van Marrewijk hebben een langer verblijf toegezegd. Diverse andere spelers hadden hun contract vorig jaar al met twee seizoenen verlengd.

Zaterdag

Voetbal - Het restant van de wedstrijd Alcides - Westlandia in de vierde divisie-zondag wordt gespeeld op zondag 19 maart. De wedstrijd werd enkele weken terug voortijdig gestaakt, toen de trainer van Alcides een stoeltje weggooide. Het stoeltje kwam vervolgens tegen de grensrechter aan.

Vrijdag

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Spijkenisse gewonnen. In Maassluis werd het 4-1. De doelpunten werden gemaakt door Nino van den Beemt, Ilano Silva Timas, Bram Wennekers en Pieter Langedijk.

Donderdag

Snowboardcross - Glenn de Blois uit De Lier doet begin maart mee aan de WK snowboardcross in het Georgische Bakoerjani. Op 2 maart is de kwalificatie, een dag later wordt er gestreden om de medailles.

Voetbal - Ian van Baalen neemt na dit seizoen afscheid van SV Den Hoorn. De 21-jarige middenvelder maakt de overstap naar Scheveningen. Van Baalen speelde eerder voor Excelsior Rotterdam en Go Ahead Eagles, maar tot een doorbraak in het profvoetbal kwam het niet. Afgelopen zomer besloot hij daarom om te gaan spelen voor Den Hoorn.

Woensdag

Voetbal - Doelman Edgar Leerdam keept ook volgend seizoen voor FC 's-Gravenzande. De oud-Westlandiaan heeft zijn contract met een jaar verlengd. De club meldt ook dat aanvallers Angelo Zwirs en Joseph Goncalves hebben toegezegd ook na de zomer actief te zijn op het Juliana Sportpark.

Maandag

Voetbal - Deze week worden weer twee wedstrijden in de eerste ronde van de Flynth Westland Cup gespeeld. Dinsdagavond staan de duels Lyra - Quintus en HVC'10 - Westlandia op het programma. Een week later speelt Maasdijk tegen SV Honselersdijk.

Handbal - De loting voor de kwartfinales van het landelijke bekertoernooi is bekend. De heren van Quintus spelen op 28 maart tegen Herpertz/Bevo uit de BeNe-League. De dames spelen op 22 maart uit tegen BFC.