WOS/Stefan van Eijk

Korfballers Ondo boeken belangrijke zege op Albatros

De korfballers van Ondo hebben in de strijd om de titel in de eerste klasse goede zaken gedaan. De 's-Gravenzanders versloegen in eigen huis Albatros met 26-20.

De wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de competitie zou bepalen welke ploeg er in het spoor van koploper Excelsior zou blijven. De Westlanders hadden na iets meer dan vijf minuten spelen een 6-4 voorsprong op het scorebord staan. De gasten uit Zwijndrecht bleven in de eerste helft nooit ver achter. Met nog tien minuten tot de rust was de stand 10-10. Daarna kon Ondo weer iets uitlopen naar een 15-12 stand halverwege. In het tweede bedrijf was de maximale marge lang drie punten. In de slotfase lukte het de thuisploeg toch om het verschil te vergroten.

Concurrent Excelsior kwam dit weekend niet in actie. Daardoor staat Ondo met een wedstrijd meer gespeeld bovenaan in de eerste klasse.

Tom van de Burgt reageerde na afloop voor de WOS-microfoon:

Streekgenoot ckc Maassluis speelde met 14-14 gelijk tegen hekkensluiter Weidevogels.