Archief
Maarten van der Starre

Maarten van der Starre

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige DOS Naaldwijk

Aan de Christelijke Gymnastiek- en Jazzdansvereniging Door Oefening Sterk (DOS) uit Naaldwijk is zaterdag de Koninklijke Erepenning uitgereikt.

De vereniging ontving deze onderscheiding uit handen van burgemeester Bouke Arends ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan.

DOS is op 22 februari 1923 opgericht door Adriaan Flikweert, Paul van der Lee en Henk Schut. Begonnen werd in de gymzaal van de toenmalige Christelijke school aan de Rembrandtstraat in Naaldwijk. In die honderd jaar heeft de vereniging zich flink ontwikkeld. Verhuizingen van accommodaties, realisering van een eigen DOS-home, ontstaan van nieuwe afdelingen: een tamboer- en pijperkorps, een korfbal- en wandelvereniging, oprichting van jazzdansen, ouder-kindgym, rhönradturnen en acrogym.

Daarnaast was het bestuur van DOS Naaldwijk één van de initiatiefnemers tot de realisatie van de Eminent Turnhal Westland in 2015.

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is de Koninklijke Erepenning aangevraagd door de vereniging. Die penning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of aan instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.