Livestream SEW

Knappe zege Quintus-dames bij nummer 3 SEW

De handbalsters van Quintus hebben in de eredivisie een verrassende zege geboekt. Op bezoek bij de nummer 3 SEW in Nibbixwoud (N-H) werd het nipt 22-23.

Quintus draait een uiterst moeizaam seizoen en staat momenteel pas op de achtste plek. Maar tegen de nummer 3 kon het zaterdagavond goed meekomen. De ploegen waren in West-Friesland aan elkaar gewaagd. Geen van beide ploegen kon verder dan twee doelpunten wegkomen. SEW scoorde vlak voor het rustsignaal nog en ging zodoende met het beste gevoel de thee in: 11-9.

De thuisploeg kon in de tweede helft zelfs nog iets uitlopen, naar 13-9 en vervolgens ook 16-11. Quintus knokte zich echter terug en stond met nog tien minuten te gaan op één punt (18-17). Met nog enkele minuten op de klok werd het zelfs gelijk (21-21) en niet veel later stond Quintus weer eens op voorsprong (21-22). SEW kwam echter terug tot 22-22, maar met nog tien seconden te gaan was het Judith van der Helm die de verlossing bracht: 22-23.

Velo verliest op bezoek bij landskampioen

Streekgenoot Velo kon in Venlo één helft goed meekomen tegen de landskampioen. De Wateringsen hadden bij rust slechts een 18-16 achterstand. In de tweede helft gaf HandbaL Venlo even gas en liep in tien minuten uit naar 26-17 en nog eens tien minuten later naar 36-20. Velo verloor uiteindelijk met 42-27. Desondanks blijft de ploeg het goed doen met een vierde plek in de eredivisie.