Archief
WOS

WOS

Directe schade jaarwisseling in Westland stuk lager dan 2021/2022

Tijdens de jongste jaarwisseling is in de gemeente Westland in de openbare ruimte voor bijna 50.000 euro aan schade toegebracht. Dit is een daling ten opzichte van de bijna 90.000 euro tijdens de jaarwisseling 2021/2022.

Uit de uitgevoerde schouwen is gebleken dat er minder schade aan het wegdek is ontstaan als gevolg van het gebruik van vuurtonnen. De actieve communicatie vanuit de gemeente in samenwerking met de brandweer voor het veilig en juist gebruik van vuurtonnen heeft hier mogelijk aan bijgedragen. Inwoners hebben hier goed gehoor aan gegeven, stelt burgemeester Bouke Arends in zijn terugblik.

Totale kosten

In totaal heeft de gemeente voor ruim 190.000 euro aan kosten gemaakt. Dit zijn de kosten voor de preventieve maatregelen, de schade in de openbare ruimte en de kosten voor het inzetten van een aannemer. De kosten voor het inzetten van gemeentepersoneel zijn niet meegerekend.

Volgens Arends verdienen de getroffen preventieve maatregelen voortzetting, omdat zij een positieve bijdrage leveren aan een veilig en ordelijk verloop van de jaarwisseling. "Ik concludeer dat de jaarwisseling beheersbaar is verlopen, maar is ontsierd door het geweld dat tegen onze hulpverleners is gebruikt. Ik blijf mij inzetten om geweld tegen hulpverleners een halt toe te roepen", aldus Arends.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland