Archief
WOS/Martijn Molenaar

Westlandia en Quintus na penalty's verder in Westland Cup

Het zondagelftal van Westlandia en Quintus hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Flynth Westland Cup. Eenvoudig ging het niet, bij beide ploegen kwam het aan op strafschoppen.

Westlandia was afgereisd naar Hoek van Holland, waar het HVC'10 trof. De Naaldwijkers hadden bij rust een comfortabele 0-3 voorsprong (twee keer Hidde van der Arend, één keer Dinand Kuhn), maar zagen de thuisploeg in de tweede helft sterk terugkomen. Dankzij doelpunten van Mitchel Bouwhuis Ton Plooi en Dave Kram was het na 90 minuten weer gelijk en dus moesten er strafschoppen worden genomen. HVC'10-trainer Piet Boon zag Glenn Boon en Bouwhuis missen en zo Westlandia de volgende ronde bereiken. Westlandia treft daarin MVV'27.

Quintus schakelt Lyra uit

De wedstrijd Lyra - Quintus eindigde eveneens in een 3-3 gelijkspel. Het duel was spannend tot het einde. Quintus leidde halverwege met 1-2, maar zag Lyra na een kwartier in de tweede helft op 3-2 komen. Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot Dean van der Stap in de slotfase de gelijkmaker binnenschoot. Ook hier kwam het dus aan op penalty's. Quintus miste er twee en Lyra drie, dus gaat de ploeg uit Kwintsheul door. Quintus speelt in de volgende ronde tegen Velo.

Alle uitslagen

Flynth Westland Cup
HVC'10 - Westlandia (zo.) 3-3 (0-3) *Westlandia wint na strafschoppen
HVC'10: Mitchel Bouwhuis Ton Plooi Dave Kram
Westlandia: Hidde vd Arend (2), Dinand Kuhn

Lyra - Quintus 3-3 (1-2) *Quintus wint na strafschoppen
Lyra: Tom Kuivenhoven, Jari van Dijk, Roy van der Sar
Quintus: Remco van der Knaap, Stijn van der Well, Dean van der Stap

Haaglanden Voetbal Toernooi
FC 's-Gravenzande - Die Haghe 3-1
SVC'08 - Westlandia 3-4