Archief
Jaap van Didden

Jaap van Didden

Loflied Gene Travis op 'zijn' Westland

De Honselersdijkse zanger Gene Travis heeft een loflied over het Westland uitgebracht, getiteld 'Mijn Westlandse Land'.

Wie Travis op straat tegenkomt, zal niet zeggen: 'Dat is een Westlander'. Hij heeft immers een uitgesproken Caraïbische uitstraling. Maar Gene is wel degelijk al talloze jaren in Westland woonachtig.

“Dit liedje heb ik bedoeld als een 'Dankjewel' aan het Westland. Ik heb hier een prachtige jeugd mogen beleven. Ik ben als 9-jarig jongetje vanuit m'n geboorte-eiland Curaçao in Honselersdijk komen wonen. Daarna ben ik in Naaldwijk opgegroeid", verklaart hij.

Vervolgens heeft hij als artiest "onder de vleugels van muziek" in diverse plaatsen van Nederland gewoond, om zes jaar geleden weer in Honselersdijk te gaan wonen.

Vierdaagse

Bij veel streekgenoten geniet Gene onder meer bekendheid als de zanger die al vele jaren tijdens de Nijmeegse Vierdaagse de wandelaars begroet in een onberispelijk wit kapiteinsuniform. Dat deed hij afgelopen jaar nog met zijn liedje'Ik Ben Rijk'.

Gene heeft inmiddels talloze liedjes op zijn naam staan, waaronder'Is Dit De Lijn Naar Hoek van Holland' (2019), samen met de Hoekse band Bahama's.