Archief
D66 Westland

D66 Westland

Glasplaat oorlogsmonument Wateringen vernield

De glasplaat met de namen van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog aan de Dorpskade in Wateringen is onlangs onherstelbaar beschadigd geraakt. Dat merkte steunraadslid Maxim van Ooijen (D66) dinsdagavond op.

Op een foto die het steunraadslid heeft gemaakt, is aan de linkerkant van de glasplaat een gat te zien. Van daaruit is de hele plaat gebarsten. "Ik liep naar huis toen ik zag dat de glasplaat ondoorzichtig was geworden. Eerst dacht ik nog aan ijs, omdat het aardig koud was, maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat de hele plaat aan gruzelementen was geslagen", aldus Van Ooijen. "Ik schrok er wel van. Dit ziet er niet uit als een ongelukje, maar als opzet. Vandalisme is al een laffe daad, maar het vernielen van een oorlogsmonument is wel een graad erger. Dit valt niet goed te praten."

D66 heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. Daarin doet de fractie een oproep aan het gemeentebestuur om zo snel als mogelijk aangifte te doen. Ook vraagt Van Ooijen om vóór Dodenherdenking op 4 mei 2023 een nieuwe glasplaat aan te brengen.