Archief

Delfland start campagne waterschapsverkiezingen

‘Hoe zie jij de toekomst van ons water?’ Die vraag staat centraal in de campagne voor de waterschapsverkiezingen, waarvoor dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt dinsdag het officiële startsein gaf.

Het doel van de campagne is om kiezers enthousiast te maken en te informeren, zodat zij op 15 maart hun stem uitbrengen bij de waterschapsverkiezingen. Door te stemmen, hebben inwoners invloed op de keuzes die het bestuur van Delfland maakt.

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt gaf het startsein voor de campagne, door het eerste verkiezingsbord samen met de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt te onthullen. Daverveldt zegt: "Water is van ons allemaal en raakt ons allemaal. Bepaal welke keuze we maken om in de regio veilig en gezond te wonen, werken en recreëren. Nu en in de toekomst."

Thema's

Inwoners kunnen door te stemmen mede bepalen of het hoogheemraadschap hogere dijken moet bouwen of in zijn gebied juist meer ruimte moet gaan vrijhouden voor water. Of vinden ze het belangrijk meer belastinggeld te besteden aan middelen waarmee Delfland helemaal energieneutraal wordt? Deze en andere dilemma's komen daarom aan de orde in de campagne 'Hoe zie jij de toekomst van ons water?'

Hulp bij stemkeuze

Voor meer hulp bij de stemkeuze, kun je naar deze website. Daar vind je een stemwijzer met meer informatie over de partijen waar op te stemmen valt.