Archief
WOS

WOS

Kunstenaars installeren live kunst bij ICOON

Voor Rotterdam Art Week hebben drie Rotterdamse kunstenaars hun kunstwerken geïnstalleerd bij museum ICOON in Hoek van Holland.

Helma Vlemmings, eigenaar van ICOON, is erg trots op de deelname aan de van woensdag tot zondag gehouden kunstweek. "Om Rotterdammers te verleiden om ook naar Hoek van Holland te komen, hebben we elke dag van Rotterdam Art Week een kunstwerk dat live voor publiek wordt geïnstalleerd."

De kunstwerken zijn gemaakt door drie Rotterdamse kunstenaars. "We hebben hier in de duinen de Blauwe Cirkels, landschapskunst van Sil Krol. Binnen hebben we een installatie van Quinda Verheul, Raining Dunes. Dat is een installatie met dansende zandkorrels. Aan de voorkant van ICOON staat een vlaggenparade, met vlaggen gebaseerd op de waarschuwingssignalen van de strandwacht. Die vlaggen zijn gemaakt door Cindy Bakker."

Kunstenaar Cindy Bakker: "Helemaal geweldig dat Hoek van Holland nu actief zo’n onderdeel is van Rotterdam Art Week. Je denkt toch snel dat het alleen in Rotterdam is, maar dat gaat natuurlijk zoveel verder dan alleen daar."

Categorieen:
Nieuws Hoek van Holland