WOS/Martijn Molenaar

Ondo wint ondanks matige tweede helft

De korfballers van Ondo blijven in het spoor van koploper Excelsior. Zaterdagavond werd de thuiswedstrijd tegen Tjoba uit Goes in nipt gewonnen: 22-19.

Dat de marge relatief klein was, lag vooral aan een matige tweede helft. In het eerste bedrijf gingen de 's-Gravenzanders namelijk wervelend van start en stond het na negen minuten al 8-0. Ondo liep halverwege uit naar een 15-6 stand. Na rust ging Tjoba een tempo hoger spelen. Ondo speelde slordig en liet de gasten terugkomen maar verder dan een verschil van drie kwam de ploeg uit Goes niet.

Op de ranglijst is het verschil met koploper Excelsior, dat eveneens won, nog altijd één punt. Volgende week speelt Ondo de belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer 3 Albatros.

Valto blijft winnen

Een klasse hoger blijft Valto het goed doen. De ploeg uit De Lier was ook in de negende zaalwedstrijd van dit seizoen foutloos, al ging het tegen het Zeeuwse Ondo soms moeizaam. Na een vroege 1-6 voorsprong in Middelburg was het verschil bij rust minimaal (9-10). De thuisploeg kwam de tweede helft zelfs op voorsprong, maar in de slotfase kon Valto toch de zwaarbevochten overwinning uit het vuur slepen. Eindstand 16-20.

ODO blijft klimmen op ranglijst

Het Maaslandse ODO heeft in 2023 de weg omhoog gevonden in de tweede klasse G. Na een stroeve start (twee punten uit vier wedstrijden), is de formatie uit Midden-Delfland sinds 11 januari nog zonder puntenverlies. In 's-Gravendeel won ODO van directe concurrent ADO: 10-13. De wedstrijd ging gelijk op en bij rust stond het nog 7-6. In het tweede bedrijf sleepte ODO de zege binnen. Door de overwinning staat ODO inmiddels op een gedeelde tweede plek. Volgende week wacht het nog puntloze Conventus.