Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 6: Twee keer top 10 De Zoete in UAE

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Wielrennen - Mylène de Zoete heeft afgelopen week haar eerste wedstrijd gereden in dienst van haar nieuwe ploeg Ceratizit. Dat deed ze in de UAE Tour, een etappekoers in de Verenigde Arabische Emiraten. De 24-jarige Naaldwijkse kwam twee keer terecht in de top 10. Vrijdag werd ze zesde in etappe 2. In de afsluitende etappe op zondag behaalde ze een vijfde plek.

Zaterdag

Voetbal - Sean van der Stap maakt komende zomer de overstap van vierdeklasser Quintus naar Honselersdijk, dat uitkomt in de eerste klasse. De vleugelaanvaller is naar eigen zeggen toe aan een stap hogerop.

Vrijdag

Schaatsen - Dione Voskamp kwam tijdens de wereldbekerwedstrijd in Tomaszów Mazowiecki (Polen) vrijdagavond in actie op de 500 meter. Met haar tijd van 38,67 kwam de schaatsster uit De Lier tot plek 9. Jutta Leerdam was afwezig.

Woensdag

Schaatsen - Jutta Leerdam laat het komende wereldbekerweekend in Tomaszów Mazowiecki (Polen) aan zich voorbij gaan. De 's-Gravenzandse neemt, net als de rest van haar ploeg, een weekje rust. Dione Voskamp uit De Lier doet dit weekend wel mee. Zij rijdt de 500 meter.

Handbal - De heren van HV Quintus hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Ruben Schelbert was in eigen huis nipt te sterk voor Aalsmeer 2: 30-29.