Archief
Marco Bronswijk

Marco Bronswijk

Yannick Rolvink Nederlands kampioen kogelstoten in categorie U20

Goud voor Yannick Rolvink en brons voor Anna Lusthof. Dat was de medailleoogst van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 op de eerste dag van het NK U20 in Apeldoorn.

Bij kogelstoter Rolvink (17) waren de eerste twee pogingen ongeldig. De derde moest daarom goed én ver genoeg zijn om tot de finale door te dringen. Met een worp 'uit stand' bereikte de topfavoriet alsnog de finale.
Zijn rechtuit-worp van 14,61 meter bracht Rolvink op de tweede positie in de tussenstand, achter Bas Nolsen (GAC Hilversum), die al tot 16,26 meter was gekomen. De eerste finalepoging van Rolvink was ongeldig, maar in de tweede kwam hij tot 17,17 meter, waarmee hij zijn persoonlijk record met 6 centimeter verbeterde.
Die 17,17 meter bleek goed te zijn voor goud (Nolsen verbeterde zich nog tot 16,68 meter).

Hinkstapspringen

Anna Lusthof (18) won het brons bij het hinkstapspringen. Amper hersteld van een enkelblessure was zij zonder prestatiedruk naar Apeldoorn gereisd. Zij kwam goed in de wedstrijd en verbeterde haar twee jaar oude persoonlijke indoorrecord naar 10,64 meter. In de voorlaatste poging kwam daar nog eens 10 centimeter bij en de laatste klap was meer dan een daalder waard: 11,03 meter. Die sprong was goed voor de derde plaats in de eindrangschikking.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland