WOS - Leo de Jong

Tiental Westlandia wint met ruime cijfers

Westlandia heeft weer eens kunnen winnen. In Naaldwijk werd met 4-1 gewonnen van HVC'10.

Na drie nederlagen op rij stond Westlandia zesde in de tweede klasse E. Een overwinning tegen het eveneens kwakkelende HVC’10 kon het dus goed gebruiken. Dat leek er in het begin niet op. HVC’10 kwam via Beau van der Toorn op voorsprong. In een fase dat de ploeg uit Hoek van Holland beter was, kregen de Naaldwijkers een strafschop die werd benut door Thimoty Le Duc. Na rust was het een voorzet van Tim van der Voort die binnen werd geknikt door Vince Olsthoorn. Van der Voort dribbelde zelf even later door de verdediging en schoot zelf de 3-1 binnen. Tien minuten voor tijd was er nog een tegenvaller voor Jari Duijvestein, keeper van Westlandia. Die kreeg een rode na een overtreding buiten de zestien meter. Het bracht de zege niet meer in gevaar. Het werd zelfs 4-1 door Jari Lievaart.

Doelpuntenmaker Tim van der Voort (Westlandia) blikt terug:

Effectief Lyra wint van MVV’27

In de derde klasse B heeft Lyra de lastige uitwedstrijd bij MVV’27 met 1-3 gewonnen. In het duel, waarin de broers Wijnand (MVV) en Jonathan (Lyra) van der Schee elkaar troffen, waren de Lierenaren effectiever. De Maaslanders wisten weinig in te brengen. Binnen vijf minuten schoof Roy van de Sar de bal al achter MVV-doelman Lars van Gastel. Diezelfde Van Gastel kon de bal na een kwartier nog een keer uit het net halen. Roy van der Sar gaf voor waarna Robin Vijverberg met een balletje achter het standbeen het tweede doelpunt maakte. Een kwartier voor tijd gooide Marc den Toom de wedstrijd op slot. Jaco Buijnink scoorde vlak voor tijd de eretreffer.

Jonathan (Lyra) en Wijnand (MVV'27) van der Schee reageren op de wedstrijd:

Monster heeft geen kind aan Schipluiden

Monster had een makkelijke middag in Schipluiden. Bij rust stond het al 0-4. Met in de eerste helft al een hattrick voor Jordi van Maanen. In het tweede deel stokte de doelpuntenmachine. De enige treffer die nog viel was een vrije trap van Keke Stam. Met een 0-5 zege blijft Monster op koers voor de titel.

Excelsior Maassluis - Spakenburg 0-2 (0-1)