Archief
Google Streetview

Google Streetview

Maassluis krijgt kwart miljoen voor ontmoetingsruimte

De provincie Zuid-Holland heeft Maassluis 250.000 euro subsidie gegeven voor een ontmoetingsplek voor senioren.

Gedeputeerde Anne Koning reikte donderdag de cheque uit aan wethouders Corine Bronsveld en Sjoerd Kuiper. De subsidie is bedoeld voor het appartementencomplex dat verrijst tussen de PC Hooftlaan en de Van Lennepstraat. Hier gingen eerder in september 2022 drie blokken met 74 portiekwoningen tegen de vlakte om plaats te maken voor een complex met 65 woningen, waarvan een groot deel sociale huur is en elf woningen middeldure huur zijn. Daarnaast komen er ook 16 grondgebonden woningen.

Met de subsidie kan de gemeente voorzieningen financieren, waarin ouderen elkaar kunnen ontmoeten in gemeenschappelijke ruimtes, zoals woonkamers, keukens of tuinen. Gedeputeerde Koning: “We vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten. Bovendien dragen aantrekkelijke woonvormen voor senioren bij aan doorstroming op de woningmarkt.”

Wethouder Sjoerd Kuiper: "Het is in deze tijden van hoge bouwkosten een uitdaging om betaalbare woningen met bijbehorende voorzieningen gerealiseerd te krijgen. Deze bijdrage van de provincie helpt om de sociale cohesie in de buurt te versterken." En wethouder Corine Bronsveld: "Ook in Maassluis neemt het aantal kwetsbare ouderen toe. Een ontmoetingsruimte in een wooncomplex voor ouderen biedt een enorme meerwaarde."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis