Archief
Regio 15

Regio 15

Drie jaar cel voor steekincident op vakantiepark

De rechtbank in Den Haag heeft een 29-jarige man uit Polen veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor een steekincident begin januari 2019 op vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande.

De man stak na een ruzie in een vakantiewoning een nu 37-jarige, eveneens Poolse, man in zijn buik en hoofd. Volgens de verdediging was er sprake van noodweer, omdat de man door het slachtoffer en twee andere personen werd belaagd met fysiek geweld, een tafelpoot met spijkers, gereedschap en een steakmes. Uit getuigenverklaringen blijkt echter dat er buiten de twee niemand anders in de woning aanwezig was.

"Hij (de verdachte, red.) heeft het slachtoffer tweemaal gestoken met een mes, waardoor het slachtoffer een spoedoperatie aan zijn schedel heeft moeten ondergaan. Dat het slachtoffer deze steekwonden heeft overleefd is dan ook slechts aan het adequate handelen van de artsen te danken", aldus de rechtbank, die uitkomt op een lagere straf dan de eis van justitie twee weken eerder. De officier wilde de man 4,5 jaar de cel in. Maar het feit dat het steekincident al dateert uit januari 2019 wordt meegewogen. "De redelijke termijn is met ongeveer twee jaar overschreden." Dat is overigens het gevolg van het feit dat diverse getuigen nog moesten worden gehoord. Dat duurde langer omdat sommigen in het buitenland verbleven.