Archief
WOS

Kinderen denken mee over nieuwe bso-ruimte Okidoki

Kinderopvang Okidoki in 's-Gravenzande heeft kinderen gevraagd een nieuwe ruimte voor buitenschoolse opvang (bso) te ontwerpen.

Okidoki moet weg van de locatie langs de Koningin Julianaweg, omdat de gemeente Westland plannen heeft om daar een tweede serviceflat voor ouderen neer te zetten, de zogenoemde Berkenflat. Dat biedt ook kansen om na te denken over de inrichting van de bso in het nieuwe onderkomen.

"De kinderen komen hier vijf weken lang en ze starten met het ontwerpen van hun droom-bso op papier", legt Fabienne van der Hout van Okidoki het 'Giga Woonproject' uit. "Vervolgens gaan ze het nabouwen met Lego of andere bouwmaterialen en uiteindelijk gaan ze 3d-werken; met karton en hout maken ze hun droom-bso."

Alle bouwwerken worden tentoongesteld in een etalage in het dorpscentrum van 's-Gravenzande. "Zodat iedereen kan zien hoe onze droom-bso eruitziet", aldus Van der Hout. Doel van het project is om meer mensen te laten meezoeken naar een geschikte bso-ruimte.

Ruimteschip

Er komen allerlei ideeën naar boven, weet Masja Pakvis van Okidoki. "Zwembaden, glijbanen, gamekamers, systeemkamers, boomhutten. Er is er zelfs een met een ruimtevaartschip, waarmee de kinderen worden opgehaald en thuisgebracht.

De hele reportage is te zien in het WOS-programma In Jouw Buurt: