Archief
District 8

Hulpacties in regio voor slachtoffers aardbeving

In onze regio zijn de afgelopen dagen diverse acties opgestart om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

De twee landen werden afgelopen maandagochtend getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de Schaal van Richter. Het dodental is inmiddels opgelopen tot ruim 15.000.

Woensdag stelde een bedrijf aan de 's-Gravenzandseweg in Wateringen een pand beschikbaar om goederen in ontvangst te nemen voor de slachtoffers. Zo'n 40 vrijwilligers zijn bezig om dozen en tassen in ontvangst te nemen. Binnen wordt alles gesorteerd en weer in dozen verpakt. Het is af- en aanrijden van mensen die de getroffen slachtoffers willen helpen. De eigenaren, de gebroeders Bulut, zijn erg dankbaar voor wat ze allemaal zien binnenkomen. De spullen worden direct naar het getroffen gebied gebracht.

UPDATE: Inmiddels neemt de locatie aan de 's-Gravenzandseweg geen spullen meer aan.

Pizzaverkoop

Een speelster van voetbalclub VDL in Maassluis zamelt geld in voor de slachtoffers. Dat doet zij door komende zaterdag Turkse pizza's te verkopen op het clubcomplex. De club roept op: "Ook al hoef je zaterdag niet op VDL te zijn voor een wedstrijd, kom alsjeblieft sowieso een Turkse pizza kopen bij Esra!!" De pizza's zijn alleen contant te betalen.

Dieren

De dierenvoedselbank in Maassluis roept op om ook de dieren in het gebied niet te vergeten. "Wij zien ook heel veel leed bij de huisdieren die ook van slag zijn. Daarom willen we binnen twee weken met geld en dierenvoer richting de rampsituatie." Mensen kunnen geld storten op een bankrekeningnummer, maar ook leveranciers die dierenvoer willen leveren zijn welkom. Meer informatie op de website van de dierenvoedselbank.

Volgende week woensdag is er een nationale actiedag voor Giro555.

Organiseer jij ook een actie voor de slachtoffers in Turkije en Syrië? Laat het ons weten! Mail de informatie naar nieuws@wos.nl.