Archief
WOS - Bart van der Helm

492 meter warmteleiding onder de kassen, warmtenet Polanen officieel van start

Met acht enorme hijskranen is woensdagochtend het aardwarmteproject Polanen aan de Madeweg in Monster officieel in gang gezet. In totaal wordt er meer dan 490 meter warmteleiding onder de kassen doorgetrokken.

De warmteleiding is het eerste deel van het warmtenet Polanen. Om dit moment in in de luiden, plaatsten wethouder Pieter Varekamp en Marco van Soerland van Warmte Netwerk Westland een sticker op de leiding voordat deze onder de kassen door werd ingetrokken.

"Aardwarmte als duurzame energiebron maakt het Westland flink duurzamer en daarom werkt de gemeente graag aan mee aan de aanleg van dit warmtenet. We onderzoeken of ook woningen kunnen worden aangesloten", aldus wethouder Varekamp van de gemeente Westland.

De boring onder de kassen door en het intrekken van de warmteleiding is een bijzonder precisiewerk. Daarnaast is met deze ondergrondse verbinding de aanleg van het warmtenet officieel van start gegaan.

Aanvulling op 15 februari 2023 omstreeks 19.00 uur
Peter van der Sman heeft vandaag de volgende videobeelden gemaakt op het traject van de Casembrootlaan/Van Ruyvenlaan in Poeldijk naar de warmtewinlocatie aan de Madeweg: