Archief
WOS

WOS

Voor vijf klassen ISW Hoogeland is onderdak na de zomer nog niet zeker

Er moeten snel knopen worden doorgehakt over de tijdelijke lokalen die bij ISW Hoogeland zijn voorzien. Dit om te voorkomen dat bij het nieuwe schooljaar vijf klassen zonder lokaal komen te zitten.

Dat meldde onderwijswethouder Anko Goudswaard maandagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. Al eerder had de wethouder aangegeven dat de kosten van materialen veel hoger zullen uitvallen dan is begroot. Deze omstandigheid heeft ook effect op de vergunningaanvraag en het aanbestedingstraject. "We hebben zorg", zei Goudswaard, die deze zaak morgen (dinsdag) in het college van B en W zal bespreken.

Lentiz heeft vijf lokalen zelf nodig

ISW Hoogeland maakt nu onder meer gebruik van vijf lokalen op de begane grond in het naastgelegen schoolgebouw van de Lentiz Onderwijsgroep. De huurovereenkomst voor deze lokalen eindigt op 31 juli dit jaar. Verlengen is niet mogelijk. Lentiz heeft de ruimten met ingang van het nieuwe schooljaar zelf nodig voor de leerlingen van Dalton mavo/Groene lyceum en het Flora College.

Het college van B en W moet nu dus op heel korte termijn tot besluitvorming komen om nog tegen de zomervakantie te kunnen starten met de realisatie van de tijdelijke lokalen op het terrein van ISW Hoogeland.

De Hoogvlieger

Een andere school die knijp zit, is basisschool De Hoogvlieger. die tijdelijk gehuisvest is op het grasveld achter zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk. De Hoogvlieger is een nieuwbouwproject ter vervanging van de Daltonschool die voorheen gevestigd was aan de Savornin Lohmanstraat in Naaldwijk.

De beoogde locatie in de wijk Hoogeland is onlangs als mogelijkheid afgevallen, omdat het betrokken perceel aan een andere partij is verkocht. Omdat de locatie verre van zeker was, waren er volgens Goudswaard al "meerdere scenario's naast gezet" en deze worden nu met spoed verder uitgewerkt. De nieuwe, definitieve school moet op termijn als 'kindcentrum' ruimte gaan bieden aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.