Archief
Skitterfoto/Pixabay

Skitterfoto/Pixabay

Ondo blijft in spoor koploper Excelsior

De korfballers van Ondo hebben in de jacht op koploper Excelsior geen fout gemaakt. De 's-Gravenzanders wonnen uit bij laagvlieger IJsselvogels met 18-24.

Volgens trainer Tom van de Burgt geven die zes punten verschil wel een vertekend beeld. Het was geen eenvoudige wedstrijd voor de Westlanders in Moordrecht. Ondo kwam al vroeg op 1-4 en 2-7 voor, maar kon daarna niet echt afstand nemen. In de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs sterk terug tot een 16-15 voorsprong. Na een 17-17 tussenstand maakte Ondo echter het verschil en won het de wedstrijd.

Coach Tom van de Burgt over de zege:

Competitiegenoot ckc Maassluis had Ondo een goede dienst kunnen bewijzen. De Maassluizers speelden in Delft tegen koploper Excelsior, maar bleek uiteindelijk vrij kansloos: 36-21. Trainer Johan van Barneveldt kan zijn team echter weinig verwijten. Maassluis heeft momenteel last van een blessuregolf, waardoor zelfs het tweede team niet in actie kon komen. Twee van de belangrijkste Maassluizers waren net hersteld van griep, maar stonden wel in het veld. Zij hielden het echter niet de hele wedstrijd vol. Tot 9-8 kon Maassluis aardig bijblijven, maar daarna was de koek op.

Trainer Johan van Barneveldt over de moeilijke wedstrijd:

Ondo staat nog altijd op de tweede plek, met één punt achterstand op de koploper.

Alle uitslagen

Overgangsklasse D
Valto - HKV/Ons Eibernest 31-12

Speler Frank de Rijcke reageerde bij WOS Sport:

Eerste klasse G
IJsselvogels - Ondo 18-24
Excelsior - Maassluis 36-21

Tweede klasse G
Twist - Dijkvogels 25-15
ODO - Oosterkwartier 21-13