Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 5: Huisman plaatst zich voor laatste World Cup

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Shorttrack - Kay Huisman heeft zich dit weekend geplaatst voor de laatste wereldbekerwedstrijd, volgende week in Dordrecht. De Monsternaar moest er in Dresden, alles voor uit de kast halen. Op de openingsdag kwam Huisman op de 1.000 meter de voorronde goed door, maar door een val in (veilige) tweede positie miste hij plaatsing voor de kwartfinale. In de herkansing reed hij sterk, maar kreeg hij in de beslissende rit een penalty. Daardoor kwam er veel druk te liggen op zijn optreden op de 500 meter. Een wankeling in de voorronde, waardoor Huisman zijn koppositie kwijtraakte, maakte de druk nog hoger. In herkansing plaatste hij zich alsnog voor de kwartfinale. Huisman miste op 0,1 de halve finale, maar de plaatsing voor 'Dordrecht' was toen al zeker.

Korfbal - Mark Tissink is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van het eerste team van Valto. De samenwerking wordt verlengd op basis van wederzijdse tevredenheid over de ontwikkeling tot nu toe. Alle partijen zien voor komend seizoen voldoende perspectief om met elkaar door te gaan. Tissink is in De Lier bezig aan zijn derde seizoen en staat zowel op het veld als in de zaal bovenaan in de overgangsklasse.

Zaterdag

Snowboardcross - Glenn de Blois is er bij de wereldbekerwedstrijd in Cortina d'Ampezzo (Italië) zaterdagavond net niet in geslaagd een podiumplaats te behalen. De Lierenaar bereikte overtuigend de finale, lag daarin zelfs even op kop, maar werd uiteindelijk vierde. Voor De Blois is het wel zijn beste resultaat in de wereldbeker dit seizoen.

Vrijdag

Handbal - De dames van Quintus 3 zijn uitgeschakeld in het landelijke bekertoernooi. De koploper van de tweede divisie ging donderdag met 26-33 onderuit tegen de landskampioen van de eredivisie Handbal Venlo. Woensdagavond ging het eerste team van Quintus wel een ronde verder in de beker.

Donderdag

Voetbal - Ouanis Kellouh speelt de rest van dit seizoen voor Excelsior Maassluis. De 20-jarige aanvaller komt over van streekgenoot Westlandia, waar hij niet meer aan spelen toekwam. Kellouh maakte vorig seizoen zijn debuut in de Naaldwijkse hoofdmacht en scoorde toen vier keer in zeventien wedstrijden.

Handbal - De dames van Quintus hebben woensdagavond de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. De ploeg uit Kwintsheul versloeg in Noord-Holland VZV nipt: 28-29.

Woensdag

Voetbal - Arend Balijon heeft afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd gespeeld voor KMD. De 27-jarige aanvaller stopt per direct, vertelt hij in Het Hele Westland. Balijon kan het selectievoetbal niet meer combineren met zijn werk als eigenaar van een schoonmaakbedrijf.

Dinsdag

Voetbal - Evan Rottier voetbalt ook volgend seizoen bij profclub FC Eindhoven. De club heeft de optie in het aflopende contract van de Maassluizer gelicht. Rotier ligt nu vast tot medio 2024.

Voetbal - De vrouwen van Lyra zijn 2023 uitstekend begonnen. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, een derby tegen Maasdijk, werd maandagavond met liefst 6-1 gewonnen. Lyra is momenteel de nummer twee in de derde klasse D. met 27 punten uit twaalf wedstrijden.

Maandag

Baanwielrennen - Mylène de Zoete uit Naaldwijk is samen met Marit Raaijmakers winnaar geworden van de Zesdaagse van Berlijn, die feitelijk maar drie dagen duurde. Het Nederlandse koppel was in de Duitse hoofdstad veruit de beste. Na dag één stonden zij al bovenaan en die positie gaven zij niet meer af. Elke dag stond er een Puntenkoers, Koppelkoers en Afval Koppelkoers op het programma.