Archief
Regio 15

Regio 15

Jongen (18) aangehouden in Wateringse woning na dreigen met schietpartij

De politie heeft zaterdagavond in een woning in De Frankenthaler in Wateringen een 18-jarige jongen aangehouden, omdat die enkele uren eerder zou hebben gedreigd met een schietpartij op een school in Rijswijk.

De jongen zou rond 20.00 uur een mail hebben gestuurd naar leerlingen, ouders en docenten. Daarin stond dat hij komende maandag iedereen zou gaan neerschieten en verbranden en daarna zijn eigen leven zou nemen. Ook was te lezen hij dat hij onder grote druk stond en gepest werd. Op foto's in de bijlage waren drie dozen met vuurwapens te zien. De bewuste mail is ingezien door fotopersbureau Regio 15.

De school heeft direct na het ontvangen van de mail contact gezocht met de politie. Een groot aantal agenten, onder wie ook onderhandelaars en hondengeleiders, gingen daarop naar het huis van de jongen in Wateringen. Door middel van een zogenoemde 'schildprocedure', waarbij agenten zich door middel van schilden afschermen, heeft de politie de woning betreden. Daar is de jongen aangehouden.

In de woning zijn geen wapens aangetroffen.

Ouders zijn ingelicht

Het Lucas Onderwijs, waar de Rijswijkse school onder valt, laat aan mediapartner Omroep West weten de ouders te hebben ingelicht over het voorval en over de arrestatie van een verdachte. Volgens een woordvoerder hoeven de ouders zich geen zorgen te maken. Om welke school het gaat wil het Lucas Onderwijs niet zeggen.

De school heeft forensische IT-experts ingeschakeld om het account te onderzoeken waar de bedreiging vandaan is gekomen, zegt voorzitter Ewald van Vliet. Zondagmiddag hoopt de school meer te weten. Volgens de vader van de verdachte is zijn account gehackt, melden diverse media. De politie kijkt ook of hier sprake van kan zijn geweest.