WOS - Martijn Molenaar

Excelsior M. boekt bij IJsselmeervogels eerste zege sinds oktober

Een kelderkraker in de tweede divisie is in het voordeel van Excelsior Maassluis geƫindigd. De ploeg van trainer Dogan Corneille won van IJsselmeervogels met 2-3 en boekte daarmee de eerste winst sinds 29 oktober.

Excelsior stond zes punten voor op de nummer zestien IJsselmeervogels. De ploeg van Corneille begon slap aan de wedstrijd. Toch kwam het in Spakenburg op 0-1. Omar El Baad werd gevloerd en de daaropvolgende strafschop werd benut door Pieter Langedijk. Meteen na rust kwamen de Vogels razendsnel op gelijke hoogte door een lange bal die werd binnengeschoten. Na een strafschop die niet werd toegekend aan de thuisploeg was het aan de andere kant Bram Wennekers die de bal vanuit een hoekschop binnenkopte. Maar IJsselmeervogels kwam terug tot 2-2 en kreeg daarna nog een aantal goede kansen. In de 82ste minuut was het Dave van Delft die de Maassluizers naar de overwinning schoot.

Aanvaller Wennekers reageerde na afloop voor de WOS-microfoon:

Lyra rekent na rust af met Schipluiden

Lyra heeft weer eens een overwinning geboekt. De derby met Schipluiden werd met 3-0 gewonnen. De Lierenaren troffen met Schipluiden een lastige tegenstander. De ploeg uit Midden-Delfland had al sinds 15 oktober vorig jaar niet meer verloren. Lyra wist al vier wedstrijden niet te winnen. Uitgezonderd de gestaakte wedstrijd tegen Madestein waarin het halverwege 0-8 voorstond. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht, ook al was Lyra iets dreigender. In de tweede helft was het invaller Julian du Chatenier die met zijn eerste balcontact de 1-0 binnenschoot. Daarna ging het snel met twee doelpunten van Roy van der Sar die de ongeslagen reeks van Schipluiden ten einde bracht.