Archief
WOS

WOS

Subsidiepot duurzaamheidsmaatregelen binnen twee dagen leeg

De door gemeente Westland woensdagochtend voor inwoners opengestelde subsidiepot voor duurzaamheidsmaatregelen is binnen twee dagen 'leeggehaald'.

Voor die maatregelen was een bedrag van één miljoen euro beschikbaar gesteld. Doordat er eind donderdagmiddag via internet al zo'n 800 aanvragen waren ingediend, is het aanvraagformulier 'uit de lucht' gehaald. Subsidie kon worden aangevraagd voor onder meer het laten plaatsen van zonnepanelen en zogenoemde klimaatadaptieve maatregelen zoals het plaatsen van een regenton of een groen dak aanleggen.

In volgorde van binnenkomst

De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. "We beoordelen de komende weken alle aanvragen. Het is mogelijk dat uw aanvraag wordt afgewezen, als op het moment van uw aanvraag het subsidieplafond al was bereikt", zo laat de gemeente weten. Binnen acht weken krijgen de indieners uitsluitsel.

Westland Verstandig heeft al aangekondigd, dat zij op 22 februari in de gemeenteraadsvergadering een motie zal indienen om een extra bedrag van één miljoen euro in de nu lege pot te stoppen. dat geld zou uit de algemene reserve van de gemeente moeten komen.

Isolatiesubsidiepot nog niet leeg

Naast de subsidieregeling voor duurzaamheidsmaatregelen voor iedere inwoner is er woensdagochtend ook een isolatiesubsidieregeling ingegaan voor inwoners met een zogeheten verzamelinkomen tot 55.000 euro. Die regeling - met eveneens een pot van één miljoen euro - staat nog open. Op grond van deze regeling waren tot en met donderdagmiddag 55 aanvragen ingediend.

Beide subsidieregelingen waren voorgesteld door de coalitiepartijen Westland Verstandig, GBW en VVD en in december door de gemeenteraad aangenomen.