Archief
Google Streetview

Google Streetview

Stekker uit FloriWorld getrokken

De internationale tuinbouwtrekpleister Floriworld in Aalsmeer ging in de zomer van 2020 open, maar nu al is het faillissement aangevraagd.

Floriworld ontving na de coronacrisis sinds eind maart vorig jaar weer bezoekers, maar in december gingen de deuren opnieuw dicht. Een onderzoeksbureau heeft daarna uitgezocht wat de marktpotentie is van deze attractie, welke wijzigingen er eventueel moesten worden doorgevoerd in het concept en of er interesse was bij professionele partijen om de exploitatie weer op te starten.
De uitkomst van het onderzoek was voor het bestuur aanleiding te concluderen dat een faillissement onvermijdelijk is. De verwachting is dat dit binnen twee weken wordt uitgesproken.

Floriworld is gevestigd op het terrein van Royal FloraHolland, ook een belangrijke aandeelhouder. De eerste plannen dateren van 2015 en werden in 2017 uitgewerkt, waarna in het voorjaar van 2019 de bouw begon. Toen Floriworld in 2020 de deuren opende, was het een bloemen- en plantenattractie die jaarlijks minimaal 350.000 bezoekers zou moeten trekken. Die konden in 14 shows op een interactieve manier leren hoe de sierteeltsector en een echte bloemenveiling werken. Ook was er gelegenheid voor vergaderingen, trouwerijen en andere bijeenkomsten.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland